Welkom!

Beste bezoeker,

Via deze blog willen wij u graag op de hoogte houden van onze geïntegreerde proef en wat meer uitleg geven over het onderwerp.
Onze geïntegreerde proef is het bouwen van een kofferdobson.

Om u even wat wegwijs te maken in het doorschakelen op onze blog: bovenaan vindt u verschillende tabs, voor elke stap we hebben genomen in onze GP kan u terrecht op een pagina.
Wees ook niet bang om even onze foto's te bekijken!

Met vriendelijke groet,
de kijkerbouwers!

donderdag 26 september 2013

Verkenningsopdracht

Naar aanleiding van het bezoek aan AstroLAB IRIS kregen we van meneer Vanbeselaere een opdracht voorgeschoteld om een uurtje in de les aan te spenderen. Zo konden we op zoek naar de echte begrippen van een telescoop. Door de opdracht werden we nog meer enthousiast en kijken we er naar uit om de sterrenwacht te bezoeken!
Een telescoop ontwerpen is niet zo simpel. Onze opdracht leest u vanboven deze afbeelding, een Newton f/5 telescoop diameter 20cm. Meteen kwamen er veel begrippen aan bod, zoals: brandpuntsverhouding, intreepupil, brandpuntsafstand, formules voor lengte van de telescoopbuis, aantal hoeken,..
Er moet met zoveel rekening gehouden worden, maar we zien de GP volledig zitten en zullen met volle aandacht luisteren zaterdag 28 september in het AstroLAB.
(bron die we raadpleegden: wikipedia en deze handige site: http://members.ziggo.nl/jhm.vangastel/Astronomy/Dimensionering.pdf )2 opmerkingen:

Voor vragen, kan je hier terecht

Naam

E-mail *

Bericht *